General.BrowserWarning

Person- og varevogn

Personbil, SUV och lätt lastbil

Är körbehovet stort eller begränsat till korta sträckor? Eller transporteras tunga laster? Här kan du välja bland ett brett och djupt sortiment av däck och fälgar i alla pris- och kvalitetsklasser för alla ändamål och alla årstider. Både däckets mönster, gummiblandning och konstruktion är optimerade i förhållande till säsong, körstil och det breda utbudet av både stål- och aluminiumfälgar bidrar till att ge fordonet en personlig stil.
Läs mer om hur NDI kan hjälpa till att hålla personbilar, SUV och lätta lastbilar igång.

Se hela vårt sortiment

Sommardäck

Det rekommenderas att köra på sommardäck vid temperaturer över 7 grader, då en kombination av design och materialval är optimerad för detta. Designen har relativt få spår, vilket ökar kontaktytan med vägen, och ger bilen bättre grepp och förbättrad bromsprestanda under sommarmånaderna. En gummiblandning med relativt hög hårdhet säkerställer goda köregenskaper, lågt rullmotstånd och bättre bränsleutnyttjande.

Vinterdäck

Vinterdäck spelar en stor roll för trafiksäkerheten. Designen och gummiblandningen är optimerade för körning i snö och på våta och kalla vägar. Djupa lameller säkerställer att bilen får bättre grepp på släta ytor (utgår: "och förbättrat grepp"). Den mjukare gummiblandningen säkerställer flexibilitet vid låga temperaturer och därmed bättre kontroll över bilen. Sammantaget är vinterdäck den rätta lösningen för temperaturer under 7 grader.

Helårsdäck

Helårsdäck är utvecklade för körning året runt och kombinerar egenskaper från både sommar- och vinterdäck. Om behovet av att köra är begränsat och vintern mild kan helårsdäck vara en bra och kostnadsbesparande lösning. Det är dock viktigt att betona att helårsdäck inte är en optimal lösning för snöiga och isiga vägar. Vid körning under dessa förhållanden rekommenderas att byta till vinterdäck.

Släpvagnar

Släpvagnar och husvagnar körs ofta med en betydande last och det ställer krav på däckens bärförmåga. Det är därför viktigt att vara medveten om att däcket måste vara typgodkänt för släpet. Trots att husvagnar, husbilar och släp har begränsad användning och slitage är däcket fortfarande en viktig faktor för både säkerhet och körkomfort.

Stål- och Aluminiumfälgar

Fälgarna spelar en stor roll för bilens visuella utseende. Många väljer ofta aluminiumfälgar, vilket kan bidra till att ge bilen en särprägel genom ett flertal alternativ av märken, design, färger och lacker. Detta kan också vara en dyr lösning. Ett mer robust och ekonomiskt alternativ är stålfälgar. Med ett urval från 10” till 24” i alla kvaliteter och prisklasser finns det något för alla smaker.

Olja

Ett välsmort fordon är avgörande för driftsäkerheten. Genom att kontinuerligt underhålla fordon med smörjoljor minskar risken för oplanerade och dyra haverier avsevärt. Det breda utbudet av motorolja, växellådsolja, hydraulolja, multifunktionsolja och frostskyddsolja finns i olika storlekar och har utvecklats för korrekt smörjning av moderna motorer och hydraulsystem. Smörjmedlen uppfyller OEM-kraven och internationell standard.

Tillbehör

Däck och fälgar är de primära komponenterna för att hålla fordonen i rullning. Men för att montera och underhålla dem är det viktigt att ha rätt tillbehör till hands.

Monterings- och underhållstillbehör sträcker sig från centreringsringar, TPMS-system, balansvikter till kemiska produkter. NDI har gjort det enkelt att få en överblick över allt som behövs och vi har samlat allt på ett ställe.

NDI Sverige AB

Gamlemark/Blomstervägen
225 93 Lund
Sverige
Orgnr: 556221-8353
kundtjanst@ndi-se.com

Behöver ni hjälp?

Kontakta kundtjänst på:
046 379500

Måndag-torsdag: 8:00-16:30
Fredag: 8:00-16:00
Avvikande öppettider

Hitta snabbt

Kontakt
Om NDI

 

WEBSHOP