General.BrowserWarning

Landbrug

Lantbruk

Lantbruket arbetar ständigt med att optimera effektivitet och produktivitet. Det innebär större, tyngre maskiner på fälten. Nackdelen med detta är att de tyngre maskinerna ökar marktrycket och därigenom minimerar grödornas tillväxtpotential.
Det ställs därför höga krav på hjullösningar som kan fördela trycket från maskinerna på ytan istället för på djupet.
Läs mer om hur NDI kan hjälpa till att hitta rätt hjullösning och hålla lantbruksmaskiner rullande.

Se hela vårt sortiment

Lantbruksdäck

Behovet av lantbruksdäck kan variera beroende på typ av lantbruk och maskiner. Som med alla andra typer av däckval är det viktigt att känna till behovet, så att behoven täcks. Är t.ex. IF eller VF rätt lösning? Oavsett så finns det ett brett och djupt sortiment som täcker hela lantbrukets behov.

Oavsett om de primära kriterierna är produktlivslängd, körkomfort, spårbildning eller marktryck, finns det ett brett och djupt utbud av alternativ.

Lantbruksfälgar

Rätt hjullösning kan direkt påverka maskinernas effektivitet och drifttid. Det handlar alltså inte bara om att välja rätt däck för ändamålet, det kan ofta också vara en fördel att ta ställning till hela hjullösningen.

Behovet kanske är en standardlösning med svetsade fälgar? En skräddarsydd, speciallackerad, dubbel- eller tredubbel- eller en justerbar lösning för radodling? Eller är den optimala lösningen någonstans mittemellan?
Du kan även läsa mer om NDI:s egen danska fälgproduktion här

Radodlingshjul

När det är dags att gödsla fälten är grödorna redan under utveckling. Det är därför viktigt att hjullösningen anpassas till de smala radgrödorna och samtidigt inte skapar för stort marktryck, eftersom säsongens grödor redan börjat utvecklas under markytan.
En helsvetsad fälg kan vara en bra lösning om spårvidden förblir oförändrad. Om fälgarna däremot ska anpassas till olika spårvidder kan med fördel en ställbar eller justerbar fälg väljas.

Dubbelmontage

Dubbelmontage är en optimal lösning om behovet är att minimera jordpackning och spårbildning. Med denna lösning fördelas tyngden från maskinerna över en större yta och minskar därmed jordpackningen, vilket innebär en förbättrad jordstruktur och tillväxtpotential för grödorna.
Dubbelmontagen finns bl.a. med de unika 3-stegs låssystemen, AP+ och DuoFixx, som gör det enkelt att montera, justera och montera av hjulen.
Du kan även läsa mer om NDI:s egen danska fälgproduktion här

Olja

En välsmord maskin är avgörande för driftsäkerheten. Genom att kontinuerligt underhålla maskiner med smörjoljor minskar risken för oplanerade och dyra haverier avsevärt. Det breda utbudet av motorolja, växellådsolja, hydraulolja, multifunktionsolja och frostskyddsolja finns i olika storlekar och har utvecklats för korrekt smörjning av moderna motorer och hydraulsystem. Smörjmedlen uppfyller OEM-kraven och internationell standard.

Tillbehör

Däck och fälgar är de primära komponenterna för att hålla maskinerna igång. Men för att montera och underhålla dem är det viktigt att ha rätt tillbehör till hands.

Tillbehör för montering och underhåll sträcker sig från O-ringar, smörjmedel, ventiler och fälgtillbehör. Allt i en kvalitet som tål mångsidiga väderförhållanden. NDI har gjort det enkelt att få en överblick över allt som används och vi har samlat allt på ett ställe.

NDI Sverige AB

Gamlemark/Blomstervägen
225 93 Lund
Sverige
Orgnr: 556221-8353
kundtjanst@ndi-se.com

Behöver ni hjälp?

Kontakta kundtjänst på:
046 379500

Måndag-torsdag: 8:00-16:30
Fredag: 8:00-16:00
Avvikande öppettider

Hitta snabbt

Kontakt
Om NDI

 

WEBSHOP