General.BrowserWarning

Entreprenør og Industri

Entreprenad och industri

Entreprenad- och industrimaskiner spänner över ett brett utbud av maskintyper samt olika ändamål och underlag.
Det är viktigt att vara medveten om dessa faktorer för att kunna erbjuda rätt hjullösning i förhållande till att maximera drifttid och säkerhet.
Läs mer om hur NDI kan hjälpa till att hålla entreprenad- och industrimaskiner rullande.

Se hela vårt sortiment

Grävmaskiner

Grävmaskiner arbetar oftast på byggarbetsplatser eller i offroad terräng. Vid val av hjullösningar skiljer man på 1) Byggarbetsplatser, där det ofta uppstår punkteringsskador från yttre föremål och det ställs därför krav på däckets hårdhet och stabilitet. 2) Offroad terräng, där däcklösningen kräver större tryckyta, bra dragmönster och motståndskraft mot eventuella punkteringsskador.

Jord- och markkörning

Vid körning i jord och mark är det ofta högt belastningsindex, hög hastighet och temperaturutveckling. Vid val av rätt hjullösning görs skillnad mellan 1) Dumpers som kör i t.ex. grustag och behöver därför hjul med hårt, grovt dragmönster och hög lastkapacitet. 2) Markfordon, där däcken är tåliga och konstruerade för vägkörning med hög belastning. Det är en fördel om däcken är självrengörande.

Lastmaskiner

Lastmaskiner har många syften och ett brett spektrum av användningsområden. Däck väljs utifrån underlaget, alltså 1) för områden med hög risk för punkteringsskador rekommenderas däck med solida skuldror, ett tåligt hölje och en extra djup slitbana. 2) För underlag utan hög risk för punkteringsskador rekommenderas universella entreprenaddäck, som har ett brett användningsområde och god körkomfort. 3) Vid snöröjning ska både däckets material och konstruktion vara lämpliga för körning på våta och hala vägar.

Gaffeltruckar

Det finns många användningsområden för gaffeltruckar. Man skiljer på 1) truckanvändning i lager, där lågsittande däck ger en mindre svängradie och därför en fördel i manövrerbarheten. 2) För kombinationskörning inomhus/utomhus rekommenderas massiva gummidäck för ökad hållbarhet. 3) Ojämn utomhusterräng kräver pneumatiska luftfyllda däck, eftersom däckets djupa slitbanor och material säkerställer lång livslängd och stabilitet.

Skogsmaskiner

Underlaget har stor betydelse för valet av däck inom skogsbruket. 1) Mjuk skogsmark kräver däck med VF-teknik, så trycket fördelas på ytan istället för på djupet. 2) Körning i branta leriga backar kräver smalare skogsdäck med ett aggressivt mönster, vilket säkerställer bra grepp. 3) För körning i tät skogsbevuxen/kuperad terräng rekommenderas skogsdäck med radialkonstruktion med styva sidoväggar som tål stötar.

Fälgar

Rätt hjullösning kan direkt påverka maskinernas effektivitet och drifttid. Det handlar därför inte bara om att välja rätt däck för ändamålet, det kan ofta också vara en fördel att ta ställning till hela hjullösningen.

Behovet kanske är en standardlösning med en enkel fälg? En skräddarsydd, speciallackerad dubbelfälg eller en justerbar lösning? Eller är den optimala lösningen någonstans mittemellan?

Olja

En välsmord maskin är avgörande för driftsäkerheten. Genom att kontinuerligt underhålla maskiner med smörjoljor minskar risken för oplanerade och dyra haverier avsevärt. Det breda utbudet av motorolja, växellådsolja, hydraulolja, multifunktionsolja och frostskyddsolja finns i olika storlekar och har utvecklats för korrekt smörjning av moderna motorer och hydraulsystem. Smörjmedlen uppfyller OEM-kraven och internationell standard.

Tillbehör

Däck och fälgar är de primära komponenterna för att hålla maskinerna igång. Men för att montera och underhålla dem är det viktigt att ha rätt tillbehör till hands.

Tillbehör för montering och underhåll sträcker sig från O-ringar, smörjmedel, ventiler och fälgtillbehör. Allt i en kvalitet som tål mångsidiga väderförhållanden. Och vi har samlat allt på ett ställe.

NDI Sverige AB

Gamlemark/Blomstervägen
225 93 Lund
Sverige
Orgnr: 556221-8353
kundtjanst@ndi-se.com

Behöver ni hjälp?

Kontakta kundtjänst på:
046 379500

Måndag-torsdag: 8:00-16:30
Fredag: 8:00-16:00
Avvikande öppettider

Hitta snabbt

Kontakt
Om NDI

 

WEBSHOP