General.BrowserWarning
 
1. september 2023

Thony Ljungh utsedd till ny försäljnings- och produktchef för tunga produkter

Thony Ljungh har från och med idag blivit anställd i en nyinrättad roll som försäljnings- och produktchef för NDI Sverige med fokus på de tunga produkterna.

Med över 40 års erfarenhet av försäljning och rådgivning till jordbrukskunder samt kunder inom entreprenad med stora maskiner som central punkt, är det en mycket erfaren och "tung" profil som NDI Sverige har anställt för att leda grossistföretagets agro- och industridivision.

- Vi ser fram emot det nya samarbetet med Thony och är glada över att kunna berätta om hans anställning i en ny roll som försäljnings- och produktchef för det tunga segmentet hos NDI Sverige. Med vår strategiska inriktning på att stärka vår försäljning och rådgivning till kunder inom jordbruk och industri, är Thony en mycket värdefull kompetens för oss. Vi ser fram emot att se hur han tillsammans med våra kollegor kommer att skapa ännu mer värde för våra kunder, höja vår rådgivning till nya nivåer och stärka vår närvaro inom det tunga segmentet, säger Ronnie Maryon, COO på NDI-koncernen, med huvudkontor i Danmark, som har importerat däck från däcktillverkaren Alliance sedan 1982

Stort potential
Enligt Country Manager Peter Liljedahl, som efter anställningen av Thony Ljungh kommer att fokusera ännu mer på person- och lastbilssegmentet, kommer den nya försäljnings- och produktchefen att leda ett team av dedikerade specialister.

- Thony kommer att leda vårt team av sammanlagt fyra specialister inom tunga produkter. Vi är mycket nöjda med att vi nu har satt ihop ett starkt och engagerat team som vi tror kan hjälpa oss att öka vår marknadsandel inom jordbruks- och industrisegmentet. En marknad där vi ser en stor potential, säger Peter Liljedahl.

För Thony Ljungh blir det också en återkomst till NDI Sverige, eftersom han var anställd i företaget som försäljningschef under perioden 1994 till 2004.

- Jag ser fram emot att börja och komma tillbaka. Det har skett en enorm utveckling med NDI-koncernen sedan 2004, och det råder ingen tvekan om att Alliance som en del av Yokohama OHT har en mycket stark position på marknaden och ett alltmer komplett produktutbud. Det är fortfarande en prisvänlig produkt, och kvaliteten närmar sig nu nivån hos de betydligt dyrare premiumfabrikaten, säger han.

Prisvänliga lösningar
Thony Ljungh berättar att han förutom Alliance även kommer att fokusera mer på NDI:s egentillverkade specialfälgar och dubbelmontage som tillverkas i Danmark.

- Det finns flera trender på marknaden där kombinationen av NDI:s specialfälgar och prisvänliga däck från Alliance passar mycket bra in. Särskilt bland yngre lantbrukare, stora och professionella jordbruk har jag sett en tydlig tendens där man önskar specialanpassade lösningar. Här kan NDI med sina helhetslösningar säkerställa en bra balans mellan specialanpassning inom en överkomlig budget i en tid då kunderna generellt har stor fokus på att minimera kostnader, säger Thony Ljungh och fortsätter:

- Dessutom finns det även en trend där fler kunder väljer att använda mycket breda däck. NDI har ett mycket konkurrenskraftigt produktutbud, och det blir spännande att använda företagets produkter och kompetens ute hos kunderna. Nu har jag arbetat med svenska lantbrukare och entreprenörer inom tung industri i flera decennier och ser fram emot att fortsätta. Det är alltid en stor glädje när man kan överträffa kundens förväntningar. När man träffar dem igen och de är nöjda, och man har skapat värde och hjälpt dem att lyckas.

NDI Sverige är en del av den nordiska däckkoncernen NDI Group. NDI Group är Nordens största familjeägda däckgrossist och är representerad i alla nordiska länder. Företaget distribuerar bland annat Alliance och däck från Yokohama OHT och har cirka 800 000 däck i lager.

Presskontakt

Jens Jakob Velasco Hansen Kommunikationschef
NDI Sverige AB

Gamlemark/Blomstervägen
225 93 Lund
Sverige
Orgnr: 556221-8353
kundtjanst@ndi-se.com

Behöver ni hjälp?

Kontakta kundtjänst på:
046 379500

Måndag-torsdag: 8:00-16:30
Fredag: 8:00-16:00
Avvikande öppettider

Hitta snabbt

Kontakt
Om NDI

 

WEBSHOP