General.BrowserWarning
 
20. juni 2022

Nytt centrallager öppnat i Norge

Idag har NDI Norge första driftdagen av företagets nya centrallager och huvudkontor i Vestby, vilket kommer att säkerställa kunderna en ännu bättre leverans och tillgång till ett större produktutbud.

Med 23 000 kvadratmeter, väl optimerade lager-, logistik- och kontorsfaciliteter och ett ännu mer strategiskt läge nära kunderna har NDI Norge tagit ett viktigt steg för att säkerställa kunderna ännu bättre service och uppnå en mer lönsam verksamhet i linje med NDI-koncernens 2024 - strategi.

– De senaste åren har vi upplevt en kontinuerlig tillväxt på den norska marknaden och vi har helt enkelt vuxit ur vårt befintliga ramverk. Under 2020 tecknade vi därför ett långsiktigt avtal om att hyra ett nybyggt, strategiskt placerat lager i Vestby, som är optimerat för förvaring av däck och fälgar. Det är därför med stor glädje vi idag har den första driftdagen av det nya centrallagret, som även kommer att ta rollen som vårt nya norska huvudkontor, säger VD på NDI Group, René Kristensen.

Försäljningsdirektör Kjetil Nilsen (till vänster) och driftchef Torbjørn Skilbred Aune på det nya däcklagret.

Bättre service till kunderna
Det nya lagret får en kapacitet på upp till 300 000 däck och förutom att ge NDI Norge ytterligare utrymme för tillväxt ska den ökade kapaciteten inte minst gynna kunderna:

– Våra kunder kommer också att dra nytta av det nya centrallagret, eftersom vi får en snabbare och effektivare leverans av ett nu komplett produktsortiment med däck och fälgar för allt från personbilar till lastbilar, lantbruksmaskiner och industrimaskiner, säger försäljningsdirektör Kjetil Nilsen och utvecklar:

– Dessutom kommer vi att ha ett helt nytt löpande band, så att vi kan montera däck och fälgar efter kundens behov och även dubba vinterdäck. På så sätt kommer vi att kunna leverera färdiga lösningar till våra kunder och är också väl förberedda för att kunna stå starkt under den kommande vintersäsongen, då kunderna behöver snabba leveranser av vinterdäck.

Effektiv och grön drift
Enligt verksamhetschef hos NDI Norge, Torbjørn Skilbred Aune, kommer det nya lagret också att bidra till att säkerställa betydligt effektivare och lönsammare verksamhet:

– Lagret ska säkerställa en betydligt effektivare hantering av våra varor. Dessutom är det nya lagret en certifierad miljöfyr, så vi uppnår även en mer energieffektiv och miljövänlig verksamhet. Samtidigt kommer vi ännu närmare både kunder och viktig infrastruktur – inklusive inte minst Oslofjordtunneln, järnvägen och hamnarna i Oslo och Moss, varifrån vi kan ta emot containrar, säger han och fortsätter:

– Med ett strategiskt perfekt läge, mer utrymme och långt effektivare verksamhet har vi de bästa förutsättningarna att skapa lönsam tillväxt i linje med koncernens 2024-strategi.

Det nya lagret är optimerat för förvaring av däck och fälgar och ska säkerställa kunderna tillgång till ett ännu större produktsortiment och snabbare leverans.
Det nya lagret är optimerat för förvaring av däck och fälgar och ska säkerställa kunderna tillgång till ett ännu större produktsortiment och snabbare leverans.

Presskontakt

Jens Jakob Velasco Hansen Kommunikationschef
NDI Sverige AB

Gamlemark/Blomstervägen
225 93 Lund
Sverige
Orgnr: 556221-8353
kundtjanst@ndi-se.com

Behöver ni hjälp?

Kontakta kundtjänst på:
046 379500

Måndag-torsdag: 8:00-16:30
Fredag: 8:00-16:00
Avvikande öppettider

Hitta snabbt

Kontakt
Om NDI

 

WEBSHOP