General.BrowserWarning
 
28. august 2023

NDI Sverige stärker sin säljkår med erfaren branschprofil

Mikael Olsson tillträder som ny Account Manager hos NDI Sverige den 28 augusti. Han ska stödja företagets fokus på effektiv leverans av person- och transportfordonsdäck till fackhandel.

Bilhandel och däckmarknaden genomgår en stor förändring med nya bilar och biltyper som introduceras på marknaden, samt nya krav på företagen inom branschen. En utveckling som NDI Sverige följer noga och de har anställt en ny Account Manager för att möta marknadens behov.

- Vi är glada att meddela att vi har anställt Mikael Olsson, som tillsammans med vårt övriga team ska hjälpa till att stödja vår strategiska inriktning på kundrådgivning och att vi alltid har rätt produkter på lager för snabb leverans på en marknad under stor förändring. Vi ser att det finns ett ökat behov av rådgivning till våra kunder som upplever många förändringar på bilmarknaden med el- och hybridbilar som ökar sin marknadsandel, säger Försäljningschef Peter Liljedahl och förklarar:

- Med bilarnas ökade vikt och ökade dragkraft, samt det ökade fokuset på rullmotstånd för att optimera räckvidden på en elbil, är ägarna alltmer intresserade av vilka däck som sitter på bilen. Det märks av många återförsäljare, och vi ser fram emot att kunna förstärka vårt team med en mycket erfaren profil som Mikael Olsson. Med mer än 20 års erfarenhet och gedigen kunskap om branschen och marknaden kan han erbjuda kunderna mycket kunnig rådgivning och tillgång till ett stort och brett utbud av däck och fälgar.

Fokus på Toyo
Mikael Olsson har sin första arbetsdag hos NDI Sverige måndagen den 28 augusti och kommer att ansvara för kunderna i Stockholm- och Mälardalsområdet. Innan sin nya tjänst har Mikael Olsson varit anställd i 11 år hos den välrenommerade däcktillverkaren Nokian med funktion som affärsområdeschef, försäljningschef och distriktschef. Han har även varit regionchef hos däckföretaget Apollo Vredestein Nordic.

På NDI Sverige kommer Mikael bland annat att fokusera på däckmärket Toyo, som NDI-koncernen har haft ett samarbete med i över 30 år som nordisk importör av detta japanska däckmärke. Toyo har nyligen producerat och levererat de första däcken från företagets nya europeiska fabrik och har stora ambitioner för de nordiska marknaderna, säger Peter Liljedahl och utvecklar:

Till kommande vintersäsong kommer vi bland annat att presentera ett nytt dubbdäck för transportfordon. Dessutom har Toyo ett komplett utbud av sommar- och vinterdäck för bilar och transportfordon. Vinterdäcken tillverkas i både dubbfria varianter utvecklade för klimatet i den sydligare delen av landet samt däck utvecklade för de kallaste klimaten i norra Sverige, och dessa däck finns också i både dubb- och dubbfria versioner.

Presskontakt

Jens Jakob Velasco Hansen Kommunikationschef
NDI Sverige AB

Gamlemark/Blomstervägen
225 93 Lund
Sverige
Orgnr: 556221-8353
kundtjanst@ndi-se.com

Behöver ni hjälp?

Kontakta kundtjänst på:
046 379500

Måndag-torsdag: 8:00-16:30
Fredag: 8:00-16:00
Avvikande öppettider

Hitta snabbt

Kontakt
Om NDI

 

WEBSHOP