General.BrowserWarning
 
30. august 2022

NDI Group satsar rekordstort på grön omställning

NDI Group har tecknat ett avtal om vad som är den största satsningen på grön energi i koncernens historia.

Mer än 14 000 kvadratmeter tak kommer att täckas med över 6 000 solpaneler i ett nytt, grönt energiprojekt, som ska göra NDI Group självförsörjande på grön el och ge ett bidrag till den gröna omställningen. Totalt kommer solcellerna att leverera en förväntad effekt på 2,5 megawatt.

– Vi har gjort vår största satsning på grön omställning i koncernens historia hittills. Syftet är att bidra till att skapa en mer hållbar miljö och ta ansvar för vårt omgivande samhälle utifrån FN:s 12:e och 13:e globala mål som handlar om ansvarsfull konsumtion och produktion samt klimatåtgärder. Därför har vi investerat ett tvåsiffrigt miljonbelopp, motsvarande cirka 20 procent av koncernens vinst, i installation av solceller i kombination med värmepumpar. När projektet är klart kommer vi att bli självförsörjande på grön el, säger vd René Kristensen.

Största projektet på fem år
Det stora antalet solceller är planerade att installeras under hösten på taket till flera av NDI-koncernens stora lagerbyggnader. Enligt företagets projektledare kommer det att bli ett av de största byggprojekten på koncernens huvudkontor i Brørup på senare tid:

– Det är det största byggprojektet vi har haft i Brørup på fem år. Utöver de många tusen solfångare som ska installeras på taket måste vi även installera sju stora luft-vattenvärmepumpar och ha alla nya installationer sammankopplade så att det kan försörja kontor och produktionsmiljöer med rätt mängd ström. Vi har fortfarande möjlighet att använda gas som en extra energikälla under de mycket kalla dagarna, men vi kommer bara att använda en tredjedel av det vi använde tidigare, säger han och fortsätter:

– Det är lite av en dröm att få möjligheten att vara delaktig i ett så spännande och krävande projekt, som kommer att ha så stor påverkan på koncernens miljöpåverkan. Vi ser fram emot att komma igång och förverkliga projektet i samarbete med våra partners ProEnergi, Phønix Tag, KK Partner och Gunnar Kristensen VVS, som har hjälpt oss och kommer att hjälpa oss i framtiden att få alla installationer på plats och kopplade.

Enligt NDI Group förväntas projektet ha en återbetalningstid på mindre än 10 år och avslutas under det nya året.

NDI Group A/S har gjort den största gröna investeringen i däckkoncernens historia med en investering på 20 procent av företagets vinst.

Presskontakt

Jens Jakob Velasco Hansen Kommunikationschef
NDI Sverige AB

Gamlemark/Blomstervägen
225 93 Lund
Sverige
Orgnr: 556221-8353
kundtjanst@ndi-se.com

Behöver ni hjälp?

Kontakta kundtjänst på:
046 379500

Måndag-torsdag: 8:00-16:30
Fredag: 8:00-16:00
Avvikande öppettider

Hitta snabbt

Kontakt
Om NDI

 

WEBSHOP